جوجه کشی عروس هلندی با دستگاه یا به صورت طبیعی چه نکاتی دارد؟
جوجه کشی عروس هلندی و تکثیر این پرنده زیبا، از جمله کارهای پردرآمد محسوب می شود. شما می توانید در منزل خود و در فضایی کوچک، اقدام به جوجه کشی عروس هلندی کنید. عروس هلندی، نژادهای مختلفی دارد و برای جوجه کشی این پرنده باید به نژادهای آن توجه کنید. در این نوشته، نکات مهم جوجه کشی این پرنده زیبا را برای شما بیان خواهیم کرد. از شما می خواهیم تا پایان این مطلب مفید و خواندنی همراه ما باشید.
جوجه کشی طبیعی عروس هلندی
اگر قصد جوجه کشی طبیعی عروس هلندی را دارید، ابتدا باید یک جفت عروس هلندی تهیه کنید. عروس هلندی مناسب برای تولید مثل، پرندگانی هستند که هیکلی درشت و بدن کشیده ای دارند. عروس هلندی نر و عروس هلندی ماده هر دو بای سالم و سرحال باشند و خوب غذا بخورند. حداقل سن پرنده هایی که خریداری می کنید، باید یک سال و نیم باشد و از جفت کردن پرنده های خیلی جوان یا پیر خودداری کنید. پر و بال های عروس هلندی های خریداری شده باید صاف و آراسته باشد و پاها و ناخنهایشان نیز سالم باشد. آمادگی کامل و مستی عروس هلندی از دیگر عواملی است که در هنگام خرید عروس هلندی های والد باید به آن توجه کنید.
در هنگام جفت گیری عروس هلندی، باید به تغذیه آنها توجه داشته باشید. هر روز، چندین بار به عروس هلندی های خود غذا بدهید. شما می توانید عروس هلندی را با خوراکی هایی چون گندم پخته شده، ارزن، تخم کتان، کافیشه، شاهدانه، تخم آفتابگردان، سفیده تخم مرغ رنده شده، جوانه گندم، گشنیز، جعفری، حبوبات و سبزی های خرد شده تغذیه کنید.
قفس مناسب برای جوجه کشی عروس هلندی
در انتخاب قفس عروس هلندی نیز باید دقت داشته باشید. هرچه قفس این پرندگان جفت شده بزرگتر باشد، بهتر است. حداقل اندازه قفس مناسب برای عروس هلندی جفت شده 100*60*50 است تا پرنده ها به طور کامل احساس راحتی کنند.
هرآنچه در قفس وجود دارد و حواس پرنده را پرت می کند، مانند اسباب بازی و وسایل اضافی را از قفس بیرون بیاورید تا حواس پرنده ها به یکدیگر باشد. برای جوجه کشی طبیعی عروس هلندی، قفس پرنده را در معرض باد و بوهای نامساعد قرار ندهید و آنها را از سر و صدا دور کنید. حتی می توانید برای پرنده های خود لانه مناسبی در قفس بسازید تا آنها به داخل لانه روند و در خلوت آمیزش کنند. کف لانه را با پوشال چوب یا خاک اره بپوشانید و آن را در قسمت امن قفس پرنده قرار دهید.
بعضی افراد، عروس هلندی هایشان را در راه پله یا پارکینگ خانه خود نگهداری می کنند. اگر این مکانها، گرم و آرام و نورگیر باشند، برای نصب قفس پرنده های جفت بسیار مناسب است.
بعد از اینکه پرنده ها با هم آمیزش کردند، پرنده مادر باردار می شود و بعد از مدتی، تخم می گذارد. طول دوره جوجه کشی طبیعی عروس هلندی، 18 تا 22 روز است. در طول این مدت، پرنده مادر روی تخم های می نشیند و رطوبت و گرمای لازم برای رشد جنین داخل تخم را فراهم می کند.
اگر امکانات لازم برای جوجه کشی طبیعی را ندارید، می توانید با کمک دستگاه جوجه کشی و به روش مصنوعی این کار را انجام دهید. برای جوجه کشی عروس هلندی با دستگاه باید دما و رطوبت لازم را فراهم کنید و تخم های نطفه دار این پرنده را خریداری کنید.
جوجه کشی عروس هلندی با دستگاه جوجه کشی
دستگاه جوجه کشی عروس هلندی باید استاندارد های لازم جوجه کشی از انواع تخم طوطی سانان را داشته باشد، اگر از دستگاه های معمولی که فقط برای جوجه کشی تخم ماکیان مثل مرغ و بلدرچین و … ساخته شده اند استفاده کنید، احتمالا با هچ ضعیفی روبرو خواهید شد.
استاندارد ترین دستگاه جوجه کشی برای عروس هلندی و طوطی سانان باید ویژگی های زیر را داشته باشد
* سیستم کنترل دما بر اساس پی آی دی طراحی شده باشد تا کمترین نوسان دمایی را داشته باشد.
* سیستم رطوبت ساز به روش تبخیری و با رطوبت هم دما با هوای دستگاه ایجاد شود.
* سیستم چرخش تخم عروس هلندی به صورت 180 درجه تا 360 درجه و خوابیده باشد.
* دستگاه دارای سیرکولاسیون منظم و هم دمایی بسیار دقیق باشد.
بهترین دستگاه جوجه کشی برای عروس هلندی
در حال حاضر بهترین دستگاه جوجه کشی برای عروس هلندی و سایر طوطی سانان در ایران دستگاه داتیکس 5 است، که با دستگاه های مطرح دنیا از قبیل آرکام کره جنوبی و برنسیا ی انگلیسی رقابت می کند؛ و دارای تمام ویژگی های ذکر شده مخصوص جوجه کشی عروس هلندی است. قیمت دستگاه جوجه کشی عروس هلندی در نمونه های خارجی بسیار گرانتر از دستگاه داتیکس است.
دستگاه جوجه کشی داتیکس 5 با دارا بودن 4 فن بلبرینگی تنها دستگاه مجهز به سیستم کواد فن می باشد که بالاترین راندمان در جوجه کشی انواع پرندگان و طوطی سانان را دارد. داتیکس دارای سیستم کنترل میکرو اس ام دی و برنامه حرفه ای پی آی دی با کمترین نوسان دمای دستگاه را در محدوده دلخواه تنظیم و نگهداری می کند.
این دستگاه حرفه ای با گارانتی صد در صد واقعی تا کنون هیچ رقیب داخلی نداشته است و برای آشنایی با ویژگی های منحصر به فرد آن می توانید به صفحه دستگاه جوجه کشی داتیکس 5 مراجعه کنید.
شما با خرید دستگاه جوجه کشی ، با ویژگی های ذکر شده می توانید تخم این پرنده را به روش مصنوعی به جوجه تبدیل کنید. دستگاه جوجه کشی عروس هلندی، شرایط بدن مادر از قبیل گرما و رطوبت را برای تخم ها شبیه سازی می کند و موجب رشد جنین و به دنیا آمدن جوجه ها بدون حضور پرنده مادر می شود. دستگاه جوجه کشی عروس هلندی، شامل سنسورهایی برای کنترل گرما و رطوبت است. می توان دمای لازم برای رشد جنین را به کمک این دستگاه ها تنظیم کرد. هم چنین بسیاری از این دستگاه ها، دارای سیستم چرخش خودکار هستند که موجب چرخیدن تخم ها می شود. هم چنین با تهویه هوا، گازهای سمی و اضافی از قبیل دی اکسید کربن را از محیط دور می کند
درصد رطوبت لازم برای جوجه کشی عروس هلندی با دستگاه جوجه کشی باید بین 58 تا 63 درصد باشد. کل این دوره، بین 18 تا 20 روز طول می کشد.
در زمان ستر تخم ها، دمای دستگاه را روی 5/37 تنظیم کنید. هر زمان که تخم ها وارد دوره هچر شدند، دما را به اندازه 2/37 پایین بیاورید. برای اینکه جنین به لایه تخم نچسپد، باید به صورت متناوب و در بازه های زمانی مختلف، اقدام به چرخش تخم ها کنید. البته چرخش تخم ها به صورت خودکار توسط دستگاه جوجه کشی انجام می شود. در روزهای آخر جوجه کشی، باید عمل گردش دستگاه جوجه کشی را خاموش کنید؛ زیرا نیازی به این کار نیست.
در جوجه کشی مصنوعی می توان تعداد زیادی از تخم ها را هچ کرد و محدودیتی از این نظر وجود ندارد. برای جوجه کشی با کمک دستگاه جوجه کشی، شما می تونید در تمام فصول این کار را انجام دهید.
ساخت دستگاه جوجه کشی عروس هلندی
بعضی از افراد نیز به جای خرید دستگاه اقدام به ساخت دستگاه جوجه کشی می کنند. شاید شما هم در فکر باشید که این کار را انجام دهید. برای ساخت دستگاه در ابتدا باید مواد اولیه ساخت را تهیه کنید. مهم ترین وسایلی که نیاز دارید عبارتند از: یه محفظه مانند یخچال یا یخدان یونولیتی برای بدنه دستگاه، المنت یا لامپ برای تولید گرما، سیستم کنترل حرفه ای و… پیشنهاد می کنیم جهت کسب اطلاعات بیشتر در این مورد به مقاله ساخت دستگاه جوجه کشی با یخچال مراجعه فرمایید.
دما و رطوبت جوجه کشی عروس هلندی
دمای مناسب برای مراحل ستر تخم ها (دوره رشد جنین)، 5/37 درجه سانتی گراد است. در زمان هچر تخم ها (بیرون آمدن جوجه ها از تخم) این دما باید حدود 2/37 درجه سانتی گراد باشد. رطوبت مناسب برای جوجه کشی عروس هلندی بین 58 تا 63 درصد است.
بهترین فصل برای جوجه کشی عروس هلندی
بهترین فصل برای جفت انداختن این پرنده ها، فصل بهار است. البته در فصول دیگر نیز می توانید این کار را انجام دهید. فصل تابستان، زمان استراحت عروس هلندی است و برای جفت گیری توصیه نمی شود. در فصول پاییز و زمستان، با استفاده از بخاری و تهویه هوا، دما و رطوبت لازم برای جوجه کشی عروس هلندی فراهم کنید.
سالن تکثیر و جوجه کشی عروس هلندی
تکثیر عروس هلندی آسان است و حتی می توان آنها را در قفس تکثیر کرد. پس نباید برای انتخاب سالن تکثیر و جوجه کشی عروس هلندی به خود سخت بگیرید. اگر جوجه کشی عروس هلندی را به صورت طبیعی می خواهید انجام دهید، بهتر است از قفس های بزرگ برای این کار استفاده کنید. آزادی عروس هلندی و نگهداری عروس هلندی در پاسیو، باعث شادابی پرنده می شود؛ اما در فصل جفت گیری، بهتر است پرنده را به مکانی دنج و آرام ببرید. برای جوجه کشی طبیعی عروس هلندی می توانید از قوطی های تکثیر با طول 24 و عرض 15 سانتی متر هم استفاده کنید. قوطی های تکثیر را می توانید از فروشگاه ها خریداری کنید یا خودتان آن را بسازید.
اگر برای جوجه کشی عروس هلندی از دستگاه جوجه کشی و روش مصنوعی استفاده کنید، فضایی 20 متری هم برای این کار کافی است. بعد از تبدیل شدن تخم ها به جوجه های عروس هلندی، می توانید آنها را در قفسی بزرگ نگهداری کنید. حواستان باشد که محیط زندگی عروس هلندی نباید زیاد گرم یا سرد باشد؛ زیرا در این صورت، جوجه ها اذیت خواهند شد.
برای جوجه کشی عروس هلندی از فضاهای کوچک شروع به کار کنید. هر زمان که درآمدتان خوب شد و در این کار پیشرفت کردید، می توانید اقدام به تهیه سالنی بزرگ و با امکانات مناسب کنید.
در این نوشته با نکات مهم برای جوجه کشی عروس هلندی آشنا شدید و دانستید که این کار، یکی از روشهای عالی برای درآمدزایی است. جوجه کشی عروس هلندی از جمله روشهای کارآفرینی در منزل به شمار می رود که هم به صورت طبیعی و هم با کمک دستگاه جوجه کشی امکان پذیر است.
کارشناسان شرکت در اسرع وقت پاسخگوی شما عزیزان خواهند بود