آموزش جوجه کشی طوطی سانان

دسته : سایر پرندگان

این روزها نگهداری از پرندگان زینتی از محبوبیت خاصی برخوردار است. در این میان طوطی سانان به دلیل تقلید صدا و سخنگو بودن بسیار جذاب هستند. صاحبان بسیاری از این پرندگان به دنبال جوجه کشی طوطی سانان هستند.

در مقاله پیش رو قصد داریم هر آنچه که در رابطه با جوجه کشی این پرندگان باید بدانید را بازگو کنیم. بنابراین پیشنهاد می کنیم که ادامه مطلب را از دست ندهید.

برای جوجه کشی ابتدا باید تخم نطفه دار در اختیار داشته باشید؛ به این منظور دو راه پیش رو دارید:

  • خریداری تخم های نطفه دار از فروشگاه های معتبر؛
  • قرار دادن جفت نر و ماده در کنار یکدیگر به منظور تولید مثل.

اگر راه دوم را انتخاب کرده اید، ابتدا با قرار دادن جفت های نر و ماده طوطی ها در کنار یکدیگر زمینه را برای تولید مثل آن ها آماده کنید. با گذشت یک الی دو هفته پرندگان جفت شروع به جفت گیری می کنند. به این ترتیب در طول هفته شاهد تخم گذاری پرنده ماده خواهید بود.

جفت ماده بین 4 الی 6 عدد تخم می گذارد و سپس روی آن ها می خوابد. حال نوبت به جوجه کشی می رسد. جوجه کشی به دو صورت طبیعی و مصنوعی انجام می شود. در هر دو شیوه باید با اصول آن ها آشنا باشید؛ در غیر این صورت فرآیند جوجه کشی موفق نخواهد بود.

از آن جایی که تخم های پرندگان زینتی مانند خود آن ها بسیار گران قیمت هستند، بهتر است که در حین عمل جوجه کشی سهل انگاری نکنید.

جوجه کشی طوطی سانان به صورت طبیعی

تبدیل تخم های نطفه دار به جوجه در جوجه کشی طبیعی طوطی سانان بین 18 تا 28 روز طول می کشد. در این زمان باید دمای مناسب جهت ستر و هچر جوجه ها تامین شود. البته این وظیفه بر عهده شما خواهد بود. بنابراین باید از دما و رطوبت مورد نیاز در این مرحله از جوجه کشی آگاه باشید.

جوجه کشی طوطی به صورت طبیعی

جوجه کشی طوطی سانان با دستگاه جوجه کشی

در این روش به دستگاه های جوجه کشی دقیق نیاز دارید. تخم های نطفه دار این پرندگان زینتی گران قیمت هستند و تلف شدن آن ها ضرر بسیار زیادی به شما وارد می کند. از این رو توصیه می کنیم که از دستگاه های اتوماتیک استفاده کنید.

جوجه کشی طوطی سانان با دستگاه جوجه کشی داتیکس 5

این دستگاه ها اندازه و ظرفیت مختلفی دارند و در دو نوع خانگی و صنعتی به بازار عرضه می شوند. دستگاه جوجه کشی شرایطی مانند شرایط پرنده مادر را برای تخم ها شبیه سازی می کنند. دستگاهی خوب و با کیفیت تلقی می شود که امکانات زیر را داشته باشد:

  • دستگاه تهویه؛
  • المنت تولید گرما؛
  • رطوبت ساز یا مخزن آب؛
  • دستگاه چرخش تخم یا شانه های چرخنده؛
  • سنسور کنترل دما و رطوبت؛
  • سیستم روزشمار؛
  • سیستم نمایش دما و رطوبت؛
  • سیستم انتخاب پرنده جهت جوجه کشی خودکار.

اگر شرایط دما و نور محیط مناسب باشد، امکان جوجه کشی طوطی سانان در طول سال وجود دارد. اما توصیه ما این است که هر دو ماه یک بار این عمل انجام شود. به این ترتیب سلامت جسمی و روحی پرندگان شما تامین خواهد شد. در ادامه با جوجه کشی انواع خاصی از طوطی ها آشنا می شویم. برای مشاهده دستگاه ها پیشنهاد میکنیم از صفحه دستگاه جوجه کشی بازدید کنید.

جوجه کشی طوطی با دستگاه جوجه کشی

جوجه کشی عروس هلندی

عروس هلندی یکی از طوطی های محبوب در میان مردم است. این پرنده طی 9 ماه بالغ می شود و در سن 9 الی 12 ماهگی قادر به تولید مثل خواهد بود، اما حداقل سن جفت گیری آن ها 2 سالگی است. اگر این پرندگان در سنین پایین تر تخم گذاری کنند، تخم های آن ها نطفه دار نخواهد بود.

در جوجه کشی این پرنده باید به چند نکته دقت داشته باشید. ابتدا باید جفت های مناسب و سازگاز جهت زاد و ولد انتخاب کنید. سپس آن ها را در یک قفس بزرگ قرار دهید.

فصل جفت گیری این پرندگان اوایل بهار تا مرداد ماه است. پس از مشاهده اولین تخم آن را از قفس خارج کرده و به جای آن تخم های مصنوعی قرار دهید. این عمل را برای سایر تخم ها نیز تکرار کنید. زمانی که تعداد تخم ها به 4 الی 5 عدد رسید، آن ها را در قفس قرار دهید تا پرنده مادر روی آن ها بنشیند.

با این کار زمان تولد جوجه ها یکسان خواهد شد. به این ترتیب از له شدن جوجه های کوچکتر توسط جوجه های بزرگ تر جلوگیری کرده اید. برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد میکنیم مقاله جوجه کشی عروس هلندی را مطالعه کنید.

جوجه کشی عروس هلندی

جوجه کشی کاسکو

جفت گیری در کاسکوها تا تخم گذاری پرنده مادر ادامه خواهد داشت. پس از آن جفت ماده در هر نوبت تخم گذاری بین 2 الی 5 عدد تخم می گذارد. برای جوجه کشی طبیعی تخم های این پرنده باید دمای مناسب را فراهم کنید. بهترین دما بین 20 تا 24 درجه سانتی گراد است. بعد از گذشت 28 الی 30 روز تخم ها به جوجه تبدیل می شوند.

در جوجه کشی با دستگاه نیز باید دستگاه را به مدت 48 ساعت از قبل روشن کنید. در این زمان باید دما و رطوبت آن را تنظیم کرده سپس تخم ها را درون دستگاه قرار دهید. پس از 28 روز جوجه ها از تخم بیرون می آیند. پیشنهاد میکنیم از صفحه جوجه کشی کاسکو هم بازدید کنید.

جوجه کشی کاسکو

جوجه کشی فنچ

در جوجه کشی طبیعی از این پرنده نیز مانند برخی جوجه کشی طوطی سانان باید تخم ها را از قفس خارج کنید. به این ترتیب فاصله سنی بین هر جوجه را از بین می برید و تلفات جوجه ها را کاهش می دهید.

فنچ ماده در هر فصل بین 3 الی 7 جفت تخم می گذارد. در طول زمانی که جفت ماده بر تخم های خود خوابیده است، غذا و آب مورد نیاز آن را نزدیک لانه قرار دهید. با این کار از بلند شدن فنچ از تخم ها و کاهش راندمان جوجه کشی جلوگیری خواهید کرد.

متاسفانه برخی از فنچ های ماده علاقه ای به نشستن بر تخم های خود ندارند. در این مورد ناچار هستید که از دستگاه جوجه کشی استفاده کنید. در این روش دمای دستگاه را روی 37.2 درجه و رطوبت را بر 70 درصد تنظیم کنید. اگر میخواهید موفقیت بیشتری داشته باشید پیشنهاد میکنیم مقاله آموزش جوجه کشی فنچ را حتما مطالعه کنید.

جوجه کشی فنچ

جوجه کشی مرغ عشق

مدت جوجه کشی مرغ عشق بین 22 تا 25 روز است. در این مدت باید دما و رطوبت لازم برای تخم ها فراهم شود. بهترین دما برای ستر و هچر به ترتیب برابر با 37.5 و 37.2 درجه سانتی گراد است. رطوبت مطلوب جهت جوجه کشی تخم ها بین 58 تا 63 درصد محسوب می شود.

در جوجه کشی از تخم های مرغ عشق با دستگاه باید دما، زمان و رطوبت مورد نیاز را به صورت دستی وارد کنید. اگر به دنبال افزایش بازدهی جوجه کشی هستید، توصیه می کنیم که از دستگاه های حرفه ای استفاده کنید. پیشنهاد میکنیم از صفحه جامع و کامل جوجه کشی و تکثیر مرغ عشق بازدید کنید تا اطلاعات بیشتری کسب کنید.

جوجه کشی مرغ عشق

جوجه کشی قناری

جفت گیری این پرنده ها از دی ماه شروع می شود و تا خرداد نیز ادامه دارد. قناری ها روزانه 1 تخم می گذارند. پس از این که تعداد تخم ها به 4 الی 5 عدد برسد، پرنده مادر بر آن ها می خوابد. با گذشت 14 الی 16 روز جوجه ها به دنیا خواهند آمد.

در جوجه کشی طبیعی قناری باید پرنده مادر را به خوبی تقویت کنید؛ بدین ترتیب جوجه های آن ها تلف نمی شود. زمانی که جوجه ها به سن یک ماهگی رسیدند، آن ها را در قفس جداگانه ای قرار دهید. با این کار قناری ماده دوباره برای تخم گذاری بعدی آماده می شود. اگر علاقه به تکثیر قناری به صورت حرفه ای تر دارید از صفحه جوجه کشی قناری بازدید کنید.

جوجه کشی قناری

کلام آخر در مورد تکثیر طوطی سانان

پرورش پرنده های زینتی بسیار جذاب است و جوجه کشی طوطی سانان نیز بسیار سودآور خواهد بود، اما باید با تکنیک های جوجه کشی آشنا شوید. اگر با فوت و فن های این مراحل آشنا باشید، پرورش دهنده موفقی خواهید بود.

نظرات کاربران

کارشناسان شرکت در اسرع وقت پاسخگوی شما عزیزان خواهند بود

14 اسفند 1399

سلام من الان 6ماهه یک جفت مرغ عشق دارم مرغ عشق ماده چند بار آماده جفتگیری شده اما نر نمیتونه جفتگیری کنه و مرغ عشق ماده آماده ی آمادس برای تخم گذاری اما نر نمیتونه
چند بارهم مرغ عشق ماده رفته داخل لونه ببینه جایه خوبی برای تخم گذاری است یا نه
به مرغ عشق نر چی بدم مست بشه تخم کتان هم دادم-شاه دانه هم دادم اما مست نشد

    28 فروردین 1400

    سلام دوست عزیز
    در پرنده های زینتی و طوطی سانان ممکن است 2 پرنده با هم هیچ وقت جفت نشوند. ولی پیشنهاد می کنیم 3 بار در هفته شما از تخم مرغ آبپز و جوانه گندم هم استفاده کنید. اگر جفتگیری مرغ عشق ها انجام نشد یکی از پرنده ها رو تعویض کنید.