انواع قرقاول
قرقاول ها انواع مختلفی دارند. اگر شما فردی هستید که به فکر پرورش قرقاول هستید یا به قرقاول علاقه دارید باید با انواع این پرنده آشنا شوید. مهم ترین و مشهورترین نوع قرقاول ها ایرانی، طلایی و خزری هستند. قرقاول های آمریکایی، پاکستانی و سیلور نیز از دیگر قرقاول هایی هستند که دیده می شوند. دسته بندی قرقاول ها بر اساس دم آن ها نیز انجام می شود. در ادامه با انواع قرقاول ها بر اساس دم و نژاد آن ها آشنا خواهید شد. خصوصیات و ویژگی های هر یک را نیز به همراه تصویر آن ها برای شما آماده کرده ایم.
انواع قرقاول براساس دم
قرقاول ها به صورت دم دراز یا دم کوتاه هستند. پراکندگی قرقاول های دم دراز از قرقاول های دم کوتاه بیشتر است. زیستگاه قرقاول های دم کوتاه در نواحی مرتفع مانند ارتفاعات هیمالیا و چین می باشد. قرقاول های دم دراز در بسیاری از مناطق جهان زندگی می کنند.
انواع قرقاول براساس نژاد
قرقاول ها در نژادهایی چون قرقاول سبز پاکستانی، قرقاول نژاد طلایی، قرقاول نژاد سیلور، قرقاول نژاد آمریکایی، قرقاول نژاد ایموت، قرقاول نژاد ژیوس، قرقاول نژاد لیمویی، قرقاول نژاد سفید هلندی، قرقاول نژاد میکادو، قرقاول نژاد سوین هو، قرقاول نژاد مالزیایی و… دسته بندی می شوند. اجازه بدهید شما را با تعدادی از معروف ترین انواع قرقاول ها و نژادهای آنها بیشتر آشنا کنیم.
انواع قرقاول ایرانی
یکی از زیباترین انواع قرقاول ها، قرقاول ایرانی است. قرقاول ایرانی در سال اول زندگی اش به بلوغ می رسد و آماده جفت گیری می شود. این قرقاول در بیشتر مناطق ایران زندگی می کند. قرقاول ایرانی در سال بین 50 تا 100 عدد تخم می گذارد. دوره جوجه کشی قرقاول ایرانی و تبدیل تخم قرقاول به جوجه حداکثر 24 روز است. قرقاول ایرانی بومی مازندران است و بسیاری از افراد خواستگاه اصلی آن را سواحل دریای خزر می دانند. نگهداری از قرقاول ایرانی در خانه و در قفس انداختن آن کاری غیرقانونی است؛ زیرا قرقاول ایرانی پرنده ای وحشی است و در صورت به قفس افتادن خودش را به در و دیوار می کوبد و می کشد. پرهای قرقاول ایرانی براق و درخشان است. زیبایی قرقاول ایرانی واقعا حیرت انگیز است.
قرقاول آمریکایی
یکی از نژادهای معروف قرقاول ها، قرقاول آمریکایی است. در قسمت گردن قرقاول آمریکایی طوق سفیدی وجود دارد. قرقاول آمریکایی در یکسالگی به بلوغ می رسد. زمان جفت گیری قرقاول آمریکایی نیز در سن یکسالگی انجام می شود. محیط زیست اصلی قرقاول آمریکایی جنگل ها و کوهستان ها هستند. قرقاول آمریکایی بیشتر در ترکیه و شرق اروپا پراکنده هستند؛ اما در ایران نیز یافت می شوند. این نوع قرقاول در سال بین 60 تا 90 عدد تخم می گذارد. طول دوره جوجه کشی قرقاول آمریکایی حدود 24 روز است. قرقاول آمریکایی طلایی یکی از انواع قرقاول آمریکایی است که رنگ پرهای آن طلایی است.
قرقاول خزری
قرقاول خزری جزو پرندگانی است که بسیار کم در ایران دیده می شود. قرقاول خزری در گذشته بیشتر در نواحی دریای خزر دیده می شد؛ اما این نوع قرقاول امروزه در اکثر نقاط و کشورهای جهان قابل مشاهده می باشد. این قرقاول زیبا دمی دراز و گردنی بلند دارد و در هنگام راه رفتن با گردن برافراشته راه می رود، به همین دلیل قرقاول خزری به طاووس بسیار شبیه است. قرقاول خزری بسیار خوش خوراک است و با سرعت زیادی می دود. قرقاول ها از جمله قرقاول خزری در ارتفاعات کم پرواز می کنند و طول مدت پروازشان نیز کوتاه است. اسم محلی قرقاول خزری تیرنگ یا تورنگ است. قرقاول های نر خزری حدود 4 کیلوگرم وزن دارد اما ماده آن وزنی بین 1 تا 2 کیلوگرم دارد. قد قرقاول خزری ماده از قد قرقاول خزری نر کوتاه تر است.
قرقاول پاکستانی
زیبایی پرهای قرقاول پاکستانی از دلایل مهم محبوبیت آن است. اندازه دم این پرنده به یک متر هم می رسد. قرقاول های پاکستانی معمولا در سن یکسالگی به بلوغ می رسند و در همین زمان است که فروخته و صادر می شوند. پرهای قرقاول پاکستانی درخشان و براق است. قرقاول پاکستانی در سال بین 60 تا 90 عدد تخم می گذارد. پراکندگی قرقاول پاکستانی در ژاپن و هاوایی زیاد است. این پرنده در میان درختان و نزدیک مزارع زندگی می کند.
قرقاول سیلور
قرقاول سیلور، هوش زیادی دارد و جثه آن از دیگر نژادها بزرگتر است. قرقاول نر این نژاد دارای بال هایی سفید و سیاه می باشد، این رنگ پر باعث شده است که قرقاول نر جذابیت ویژه ای داشته باشد. روی سر قرقاول سیلور نر پرهای مشکی را می بینید که مانند تاج روی سر پرنده قرار گرفته است.
قرقاول های سیلور ماده اکثرا به قهوه ای رنگ دیده می شوند. صورت تیره و قرمز رنگ در دو جنسیت قرقاول سیلور جزو شباهت های آن ها می باشد. قرقاول سیلور در دو سالگی به بلوغ می رسد و در سال بین 10 تا 20 عدد تخم می گذارد. هنگام جوجه کشی طبیعی این پرنده، به مدت 26 روز روی تخم می خوابد تا به جوجه تبدیل شود.
قرقاول طلایی
قرقاول طلایی نوعی از نژاد قرقاول ها است که با نام های دیگری چون قرقاول بلژیکی و قرقاول چینی نیز شناخته می شود. قسمتی از بدن و تاج این پرنده به رنگ طلایی است و به همین دلیل به قرقاول طلایی معروف شده است. زیستگاه اصلی قرقاول طلایی کوه های مرکزی چین است. قرقاول طلایی در دو سالگی به بلوغ می رسد و در سال بین 24 تا 36 عدد تخم می گذارد. طول دوره جوجه کشی آن نیز 23 روز است. رنگ بدن قرقاول طلایی نر، سرخ بلوطی است. گردن آن نارنجی رنگ بوده و تاج زردی دارد. قرقاول طلایی ماده بدنی خاکستری رنگ دارد و منقار و پاهای آن به رنگ زرد است. قرقاول طلایی پرنده ای مقاوم است.
قرقاول گوشتی
قرقاول ها به دو دسته زینتی و گوشتی تقسیم می شوند. از جمله قرقاول های گوشتی معروف می توان به قرقاول های آمریکایی، قرقاول های هلندی و قرقاول هایی که نژاد آن ها پاکستانی می باشد اشاره کرد.
این قرقاول ها علاوه بر زیبایی ظاهری گوشتی لذیذ دارند و برای تولید گوشت پرورش داده می شوند. قرقاول هایی چون طلایی، لیمویی، سیلور و سیامی از جمله قرقاول های زینتی به حساب می آیند. گوشت قرقاول بسیار نرم و لطیف است و سریع هضم می شود. گوشت این پرنده زیبا منبع فسفر، روی، آهن و مس و تعدادی از ویتامین های گروه B است. به همین دلیل، بسیاری از افراد به دنبال گوشت قرقاول ها هستند. در بسیاری از نقاط ایران می توان اقدام به پرورش قرقاول گوشتی کرده و از این راه کسب درآمد کرد.
در این نوشته با انواع قرقاول ها و تعدادی از مهم ترین نژادهای مختلف این پرندگان آشنا شدید. قرقاول ها، پرنده هایی زیبا هستند که در انواع مختلف یافت می شوند. پرورش قرقاول در ایران، یکی از راه های کسب درآمد است. از اینکه تا انتهای این نوشته با ما همراه بودید از شما متشکریم. اگر خصوصیات و ویژگی هایی از قرقاول ها را می دانید، خوشحال می شویم در بخش نظرات همین صفحه درج نمایید تا افرادی که این مقاله را مطالعه می کنند نیز اطلاعات بیشتری کسب کنند.
کارشناسان شرکت در اسرع وقت پاسخگوی شما عزیزان خواهند بود