غذای جوجه یکروزه
اگر شما به پرورش پرندگان مشغول هستید، حتما از اهمیت نگهداری از جوجه های آن ها آگاهی دارید. جوجه های یک روزه به مراتب نیاز به نگهداری و توجه بیشتری دارند. در این میان غذای جوجه یک روزه و تازه متولد شده و ترکیبات آن یکی از مهمترین مسائلی است که باید به آن توجه شود. در ادامه به بررسی هر چه بیشتر این مسئله و ترکیبات تغذیه جوجه می پردازیم.
انتخاب بهترین زمان برای تغذیه جوجه یکروزه
توجه داشته باشید که جوجه ها در 24 ساعت اولیه زندگی خود نباید تغذیه شوند. تعجب نکنید؛ در بدن جوجه های تازه از تخم در آمده محتویات کیسه زرده وجود دارد. جوجه ها در طول 24 ساعت اول از مواد مغذی این کیسه ها استفاده می کنند.
چنانچه در این مدت به جوجه ها دانه دهید، موجب بروز عفونت در کیسه زرده آن ها خواهید شد. به این ترتیب جوجه شما از بین می رود.
جهت تغذیه جوجه های یک روزه دو راه پیش رو دارید؛ استفاده از غذاهای آماده و تهیه غذای خانگی.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تکنیک های نحوه نگهداری و فروش جوجه ها پیشنهاد میکنیم مقاله جوجه مرغ را مطالعه کنید.
استفاده از غذای جوجه یکروزه آماده
استارتر یکی از گزینه های غذای جوجه یک روزه به شمار می آید. این ماده غذایی مقادیر زیادی از پروتئین، کلسیم و سایر مواد معدنی را در دل خود جای داده است. استاتر در اکثر فروشگاه های فروش محصولات طیور وجود دارد.
غذای خانگی جوجه یکروزه
اگر ترجیح می دهید که غذای جوجه های یک روزه خود را در منزل تهیه کنید، غذای جوجه شما باید ترکیبی از مواد زیر باشد:
- پودر سویا؛
- پودر ذرت؛
- پودر گندم؛
- پودر نان خشک؛
- پودر تخم مرغ آبپز شده
بهترین غذای جوجه یکروزه
بهترین و آسان ترین راه جهت تغذیه جوجه های یک روزه استارتر است. توجه داشته باشید که این ماده غذایی را از فروشگاه های معتبر دارای مجوز رسمی از اداره دامپزشکی کشور خرید کنید. این جیره غذایی را باید روزانه 3 مرتبه در اختیار جوجه ها قرار دهید. وجود آب تمیز در کنار این ماده غذایی را نیز فراموش نکنید. این تغذیه تا سن دو هفتگی برای آن ها مناسب خواهد بود.
چطور جوجه تازه متولد شده تا 24 ساعت بدون تغذیه زنده می ماند؟
جنین در اطراف زرده رشد میکند و به مرور زرده توسط رشد شکم جوجه احاطه شده و و در نهایت از طریق بند ناف وارد محوطه شکمی جوجه میشود. باقیمانده زرده که وارد بدن جوجه می شود 24 تا 48 ساعت پس از تولد جوجه میتواند احتیاجات غذایی جوجه را تأمین کند.
زرده معمولاً چربی و بخشی از پروتئین موردنیاز جنین را تأمین میکند. بااینکه نطفه دقیقاً بر روی زرده قرارگرفته است ولی تقریباً آخرین بخش تخم که برای رشد جنین مصرف میشود زرده است!
بنابراین ترکیبات زرده از لحاظ مواد مغذی مثل پروتئین، چربی، ویتامین ها، املاح معدنی و غیره در کیفیت جوجه تاثیر زیاد و تعیین کننده ای دارند ولی رنگ زرده تاثیر اثبات شده ای بر روی کیفیت جوجه تولیدی ندارد.
به همین دلیل است که جوجه یک روزه تا 24 ساعت پس از تولد معمولاً به خوراک نیاز ندارد. چون تمام مواد مغذی مورد نیاز را از باقیمانده زرده تأمین می کند.
اگر تغذیه دستی جوجه بلافاصله بعد از تولد شروع شود ممکن است زرده بهخوبی در بدن مصرف نشود. به دلیل مواد غذایی زیادی که در زرده وجود دارد احتمال عفونت و فساد آن و درنتیجه تلف شدن جوجه وجود دارد.
بنابراین بهتر است در 24 ساعت اول پس از تولد جوجه خوراک در اختیار جوجه قرار نداد. خوشبختانه جوجهها هم در 24 ساعت اول تولد اشتهای زیادی ندارند؛ اما آب را میتوان پس از خروج جوجه از دستگاه جوجه کشی در اختیار آن قرارداد. تا در اثر گرمای محل پرورش و تحرک جوجه، آب بدن از دست نرود.
اگر عفونت و آلودگی در داخل تخم یا در دستگاه وجود داشته باشد این آلودگی ها قبل از بسته شدن و خشک شدن بند ناف ممکن است وارد بدن جوجه شده و زرده را عفونی کند و در نهایت سبب تلف شدن جوجه شود.
جوجهها معمولاً همزمان از تخم خارج نمیشوند بنابراین از زمان تولد اولین جوجه تا آخرین جوجه یک میانگین ساعت در نظر گرفته شده و مبنای اولین تغذیه جوجهها در سالن پرورش قرار داده میشود.
کارشناسان شرکت در اسرع وقت پاسخگوی شما عزیزان خواهند بود