مرغ عشق و اصول نگهداری و پرورش مرغ عشق

دسته : سایر پرندگان

مرغ عشق همواره به عنوان یکی از طوطی سانان کوچک و چابک، از محبوبیت خاصی در جهان برخوردار بوده است. مرغ عشق از استرالیا منشاء گرفته و در موطن اصلی خویش، در گله های بزرگ و مشترک زندگی می نمایند. زندگی در گله های بزرگ سبب گشته است، این پرندگان ( مرغ عشق ) به صورت طبیعی اجتماعی باشند. بدین سبب چنان چه قصد پرورش مرغ عشق به صورت تنها دارید، بایستی به دلیل طبیعت مرغ عشق ، روزانه وقت زیادی با وی بگذرانید.

اغلب مرغان عشق وحشی در استرالیا، در نواحی مرکزی این کشور زندگی می نمایند. نواحی مزبور، دارای آب و هوایی خشن بوده و دچار خشکسالی است. جهت انطباق با شرایط آب و هوایی مذکور، این نوع از طوطی سانان به حداقل آب و غذا اکتفا می نمایند. خوانندگان محترم توجه نمایید که در قفس مرغ عشق خانگی، این گونه از مرغان مقلد نیازمند مقادیر بیشتری آب و غذا جهت رشد و تکثیر می باشند.

مرغ عشق

نام انگلیسی و علمی مرغ عشق

نام انگلیسی مرغ عشق ، باجریگار (Budgerigar) است که از عبارتی به معنای “غذای خوب” ریشه می گیرد. البته در عصر حاضر، تغذیه و مصرف این جاندار دوست داشتنی تعجب آور و حتی باورنکردنی است. نام علمی مرغان عشق “ملوپسیتاکوس آندولاتوس” (Melopsittacus Undelatus) است که به معنای طوطی آوازخوان با خطوط مواج می باشد. این پرنده ، دارای نوارهایی مواج پشت و در ناحیه بال خویش است. خطوط مواج مزبور سبب می شوند، مرغ عشق ها در جنگل های استرالیا مخفی گشته و از دید شکارچیان پنهان گردند. دانشمد انگلیسی، سرجان گولد با وارد نمودن مرغ عشق به بریتانیا، موجب ترویج نگهداری و پررش مرغ عشق گردید. در سال 1838 میلادی، گولد و همسرش الیزابت، جهت مطالعه حیات وحش بومی قاره استرالیا و تالیف یک سری کتب مربوطه، از انگلستان به استرالیا مهاجرت نمودند. نهایتا، اگر چه سرجان گولد اعتقاد داشت مرغ عشق ، پرنده ای کند و کودن است، یک جفت از پرنده مزبور را به انگلستان (موطن خویش) برد.

مرغ عشق

مرغ عشق پرنده ای محبوب برای ثروتمندان

مرغ عشق به سرعت به پرنده ای محبوب در میان طبقه ثروتمند اروپا بدل گشت. در ادامه، صدها هزار مرغ عشق از طریق دریا از طریق دریا از استرالیا به بریتانیا، بلژیک و هلند ارسال گردید. در این میان تعداد بی شماری از این نوع پرنده مقلد، بر اثر حمل و نقل های دریایی از میان می رفتند. عموم پرندگانی که از سفرهای دریایی جان سالم به در می بردند، در قفس های خانگی مورد تکثیر و پرورش قرار می گرفتند (نخستین بار  در بریتانیا در سال 1840 میلادی، باجناق سرجان گولد، چارلز کوکسن به تکثیر مرغ عشق پرداخت). به مرور زمان، با سرعتی باورنکردنی، این پرنده به سر تا سر اروپا گسترش یافت. ترویج نگهداری از این پرنده، در ابتدا توسط باغ های جانورشناسی و ثروتمندان علاقه مند به جانداران خانگی صورت پذیرفت.

مرغ عشق

تکثیر و پرورش مرغ عشق

نخستین مرغان عشق تکثیر شده به وسیله کوکسن، توسط یک دلال پرندگان به قیمت 27 پوند استرلینگ (معادل چند صد دلار کنونی) به فروش رسید. باغ وحش آنتورپ در بلژیک، یکی از نخستین اماکنی بود که در آن مرغان عشق جهت نمایش عرضه گشتند. با گسترش تکثیر و پرورش مرغ عشق در آنتورپ در سال 1850 میلادی، پرنده مزبور به سرعت به سایر نواحی اروپا نیز راه یافت. در همان محدوده زمانی، فرانسه یکصد هزار جفت از این پرنده وارد نمود و در ادامه در اواخر قرن نوزدهم میلادی، مزارع تکثیر و پرورش این پرنده مقلد در فرانسه و بلژیک گسترش یافتند. با وجود تکثیر و پرورش این گونه از طوطی سانان در اروپا، هم چنان هزاران قطعه مرغ عشق از اسرالیا به اروپا، آفریقای جنوبی، آمریکای جنوبی و آمریکا صادر گشت. سرانجام در سال 1894 میلادی، قانون ممنوعیت صادارت مرغان عشق در استرالیا برقرار گردید که تا به امروز نیز ادامه دارد.

مرغ عشق

محبوبیت مرغ عشق در جهان

مرغان عشق، سالیان مدیدی است که به عنوان جاندار دست آموز در ایلات متحده آمریکا نگهداری می شوند. با این حال، این پرنده زینتی از دهه 50 میلادی در آمریکا به محبوبیت و رواج کنونی دست یافت. امروزه، حدود 17.3 میلیون قطعه پرنده در منازل مسکونی آمریکا نگهداری می شوند. جالب است بدانید، بنابر گزراش کارخانجات سازنده اغذیه جانوران دست آموز، 45 درصد از جمعیت مزبور به مرغان عشق تعلق دارد. مرغ عشق ، از جمله محبوب ترین گونه طوطی سانان در سر تا سر جهان می باشد. این پرنده به تنهایی در بریتانیای کبیر، به تعداد 5 میلیون قطعه در منازل مسکونی نگهداری و پرورش می یابد. امروزه، دو نوع مرغ عشق در جهان شناخته می شود:

1 – مرغ عشق انگلیسی

مرغ عشق انگلیسی

2 – مرغ عشق آمریکایی

مرغ عشق آمریکایی

تفاوت میان این دو نوع، کوچک بوده، اما قابل توجه است. مرغ عشق انگلیسی (باجی)، بزرگ تر بوده و جنب و جوش کم تری دارد، در حالی که نوع آمریکایی، کوچک تر بوده و سرزنده تر می باشد. در حال حاضر غالباً در پرنده فروشی ها، مرغ عشق آمریکایی عرضه می‌شود. در حقیقت، پرورش دهندگان به سبب تقاضای فراوان بازار برای مرغ عشق آمریکایی، به شکل وسیعی به تکثیر و پرورش این نوع می‌پردازند.

مرغ عشق

دلایل علاقه به مرغ عشق

 دلایل بی شماری جهت علاقه مندی عموم جامعه به مرغ عشق، مطرح می گردد. از این میان می‌توان به اندازه مناسب، شیرینی و لطافت، بی آزار بودن، سادگی حمل و نقل، اهلی نمودن آسان، طبیعت اجتماعی و قابلیت سخنوری اشاره نمود (دقت نمایید قابلیت سخنوری، نبایستی به تنها دلیل جهت خریداری مرغ عشق یا دیگر پرندگان زینتی تبدیل شود).

اندازه مناسب مرغ عشق، حمل و نقل آن را برای عموم علاقه مندان به جانداران زینتی تسهیل نموده است. این اندازه مناسب با صدایی آرام و زیبا و منقاری تنظیم پذیر همراه گشته است. صدای ناهنجار و گاز گرفتن های دردناک، سبب شده است که بسیاری طوطی سانان بزرگ، نگهداری و تربیت دشواری داشته باشند. لذا، پیشنهاد ما به عموم علاقه مندان پرندگان زینتی، نگهداری از مرغ عشق می باشد. مرغان عشق، یکی از انواع معدود طوطی سانان کاملا اهلی به شمار می روند. این پرندگان به راستی از افراد خانواده لذت برده و خود را یکی از اعضای ایشان به حساب می‌آورند. مرغان عشق جهت سرگرم نمودن و شاداب کردن صاحبان خویش، سعی می نمایند حقه ها یا اصوات آموزش داده شده را فرا گیرند. البته در خصوص مورد اخیر، هیچ نوع تضمینی وجود ندارد. نهایتاً در پایان مبحث حاضر، بار دیگر مرغ عشق را به عنوان یکی از دوست داشتنی ترین جانداران دست‌آموز به عموم خوانندگان محترم توصیه می نماییم.

مرغ عشق
نظرات کاربران

کارشناسان شرکت در اسرع وقت پاسخگوی شما عزیزان خواهند بود

21 مهر 1401

سلام وقتتون بخیر
تصاویری که استفاده کردید هیچکدوم مرغ عشق نیستند و همه طوطی برزیلی (کوتوله) هستند

    24 مهر 1401

    سلام دوست عزیز
    بله، تصاویر تزئینی هستند
    پیشنهاد شد به دوستان تولید کننده محتوا که از تصاویر اصلی مرغ عشق استفاده شود
    ممنون از توجه شما