خواص و طبع گوشت اردک

دسته : اردک

مصرف گوشت اردک از نظر تاریخی به استناد کاوشهای باستان شناسی که از نقاشی ها و حکاکی ها روی دیوارها و غارها انجام شده است به 3000 سال قبل از میلاد برمیگردد.

اردک های وحشی توسط انسان بوسیله تله گذاری زنده شکار می شدند و در جلگه ها و باتلاق های حصار کشی شده نگه داری و به صورت دستی با گندم ، جو و تفاله های انگور تغذیه می شده اند. اینطور که از شواهد مشخص شده اردک ها پس از مرغ ها و غاز ها اهلی شده اند و گوشت اردک را بیشتر در ضیافت ها و جشنواره هایی که در رم باستان بوده استفاده می کردند و از پرهای این پرنده برای عایق سازی لباس ها و تشک ها استفاده می کرده اند.

از قرن 12 اردک های اهلی به شکل بیشتری نسبت به قبل پرورش داده شده اند ولی از نظر اقتصادی تأثیر آنها اندک بود زیرا اردک های وحشی  به صورت گسترده توسط صیادان شکار می شدند.

شکار اردک های وحشی از قرن 15 تا 19  به صورت گسترده در انگلستان و کشورهای حوزه بالتیک و روسیه انجام می شده ولی به مرور که جمعیت در شهرها بالا میرفت و تقاضا برای مصرف گوشت اردک زیادتر شد پرورش و اصلاح نژاد در اردک های اهلی بوجود آمد.

البته پرورش و اهلی کردن اردک در چین و خاور دور هم به حدود 4000 سال قبل بر می گردد و از سال 1368-1644 نژاد اردک پکن به عنوان نژادی برجسته شناخته شده است. چینی ها برای کنترل خرچنگ ها ملخ ها و آفتها از اردک در شالیزارهای خود استفاده می کردند و در آسیا پرورش اردک همواره با برنج کاری به شیوه های مختلف همراه بوده و نقش بسزایی در درآمد کشاورزان دارد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد میتوانید به مقاله آموزش پرورش اردک مراجعه کنید.

طبع گوشت اردک

از نظر طبع گوشت اردک در طب سنتی گرم است و ارزش غذایی بالایی دارد و در بین تمام پرندگان گرم ترین گوشت را دارد و چربی گوشت اردک هم ملین و گرم است.

گوشت اردک دیر هضم است و توصیه شده با مصلح هایی مانند کرفس ، آویشن ، پونه ، سرکه ، زنجبیل و یا گشنیز مصرف شود.

خواص و فواید گوشت اردک

برای گوشت اردک فواید زیادی ذکر شده که به تعدادی از آن ها در این مقاله اشاره کرده ایم. گوشت اردک رنگی قرمز، مانند گوشت گوسفند دارد و غنی از پروتئین با کیفیت بالا است. این گوشت دارای نیاسین ، فسفر ، آهن ، روی ،B6 و B12  ، سلنیوم ، فولات ، منیزیم و ….. است. گوشت اردک چربی بالایی دارد ولی این چربی نقطه ذوب پایین تری نسبت به گوشت مرغ و گوشت گاو دارد. درجه ذوب چربی مرغ 37 و گاو 45 درجه سانتی گراد است ولی این دما برای گوشت این پرنده 14 درجه است یعنی پایین تر از دما بدن پس به راحتی در این دما ذوب و متابولیزه می شود و به همین دلیل مصرف  گوشت اردک باعث چاقی  نمی شود.

خواص گوشت اردک

افرادی که علاقمند به گوشت با چربی بیشتری هستند می توانند اردک را با پوست طبخ کنند که خیلی خوشمزه تر است در غیر این صورت پوست را قبل از پختن میتوانید جدا کنید.

از دیگر خواص گوشت اردک که در موُسسه مطالعات تاریخ پزشکی طب اسلامی نامبرده شده تقویت کلیه ها                       افزایش قوای جنسی ، درمان سرفه ، خشکی سینه است و برای افرادی که به هر دلیلی دچار خونریزی شده اند توصیه می شود. برای افرادی که قدرت هضم بالایی دارند گوشت اردک بهترین گوشت است.

مقایسه گوشت اردک مسکووی ( اسرائیلی ) با اردک پکنی

لازم به ذکر است نژاد اردک مسکووی (اسرائیلی) در حقیقت بومی آمریکای جنوبی و کشورهایی مانند مکزیک و کلمبیا ست. این اردک ها برعکس اردک های پکنی کم صدا و تقریبا بی صدا هستند و وزن بیشتری دارند. اردک های مسکووی خیلی کمتر از اردک های پکنی تولید تخم می کنند و از این رو برای تولید و پرورش اردک ، اردک های پکنی در جایگاه بالاتری قرار دارند. وزن اردک های مسکووی نر در هنگام بلوغ به 6 تا 7 کیلو و در ماده ها 3 تا 4 کیلو میرسد . از نظر بعضی افراد، گوشت این اردک ها چربی کمتری دارد و ترد تر و بهتر است . البته در مجموع گوشت اردک در کشور ما مانند خیلی از کشور ها کمتر در سبد غذایی قرار گرفته است.

مقایسه گوشت اردک مسکووی با اردک پکنی

فروش گوشت اردک

بیشترین مصرف گوشت اردک در کشور ما در شهرهای شمالی بخصوص استان های مازندران و گیلان است و غذاهای محلی و متنوعی مانند خوراک اردک ، اردک شکم پر ، فسنجان و … را طبخ می کنند.

بعد از این شهرها گوشت اردک در استان گلستان و خوزستان هم به مصرف می رسد. البته در یکی دو سال اخیر گوشت اردک مورد اقبال بیشتری از طرف مردم قرار گرفته و در شهر تهران در فروشگاه ها و رستوران ها بخصوص رستوران هایی که غذای شمالی سرو می کنند یافت می شود. گوشت اردک در شهرهای شمالی علاوه بر سوپر پروتئین ها، در بازارهای محلی و سنتی این شهرها نیز به میزان زیادی یافت می شود و خیلی از مسافران این شهرهای شمالی می توانند انواع غذا هایی که با گوشت اردک پخته می شود را در رستوران ها میل و از آن لذت ببرند. ولی واقعا جا دارد که با توجه به لذیذ بودن و خاصیت های زیادی که این گوشت دارد و ما فقط بخشی از آن را در این مقاله خدمتتان عرضه کردیم گوشت اردک بیشتر مورد توجه خانواده های ایرانی قرار بگیرد و نیاز های پروتئینی خود را با تنوع در غذاهای خود تکمیل تر کنند.

فروش گوشت اردک

نکات مهم در خرید گوشت اردک

گوشت اردک هم مثل گوشت مرغ و بقیه طیور اگر در شرایط مناسب قرار نگیرد دچار فساد و خرابی می شود. گوشت هایی که در فروشگاه های معتبر هستند زیر نظر دامپزشکی ذبح و عرضه میشوند و جای هیچ گونه نگرانی ندارد ولی اگر قصد دارید گوشت اردک را از مراکز سنتی تهیه کنید دقت فرمایید که پرنده تازه ذبح شده باشد و بوی بد و تعفن ندهد بخصوص در فصل های گرم حتما در جای خنک نگه داری شود در غیر این صورت گوشت سریع فاسد میشود.

قیمت گوشت اردک

گوشت اردک هم مثل تمام مواد غذایی و اجناس دیگر قیمت های مختلفی دارد ، عوامل مؤثر در قیمت اردک و گوشت اردک تعداد در خرید و فروش آن است یعنی تعداد تکی و عمده و عامل دیگر قیمت زنده یا کشتار شده آن می باشد. قیمت اردک زنده عمده ای که آماده کشتار باشد در حال حاضر 25.000 تومان است و قیمت تکی آن 35.000 تومان محاسبه می شود. البته در هر دو صورت واحد خرید آن عدد است نه وزن. اردک زنده آماده ذبح حدود 1.800 تا 2.100 کیلوگرم وزن دارد. قیمت گوشت اردک که بصورت کشتار و کاملا پاک شده باشد در حالت عمده کیلویی 25.000 تومان و در حالت جزئی حدود 33.000 تومان  است . وزن اردک در این شکل بین 1.300 تا 1.500 کیلو گرم است .

لازم به ذکر است بعضی از پرورش دهندگان که سالن برای جوجه یک روزه ندارند اقدام به خرید جوجه اردک 17 تا 20 روزه می کنند که اصطلاحاَ به این جوجه ها صغیر گفته می شود و معمولا این جوجه ها را در شالیزار ها و دریاچه های پرورش ماهی خود نگه می دارند که مبلغ خرید این جوجه ها در حال حاضر بصورت عمده 5.700 تومان می باشد.

قیمت گوشت اردک

نظرات کاربران

کارشناسان شرکت در اسرع وقت پاسخگوی شما عزیزان خواهند بود