جوجه کشی در زمستان

دسته : آموزش جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی یک محفظه ای هست که علی رقم تولید و حفظ دما و رطوبت مورد نیاز جوجه کشی باید به مقدار کافی اکسیژن و هوای تازه وارد دستگاه کند و در اختیار جنین های درحال رشد قرار دهد.

 لذا تصور این که هوای محیط پیرامون دستگاه نقشی در عمل جوجه کشی ندارد و دستگاه ایزوله هست کاملاً اشتباه می باشد.

اگر شما صاحب یک دستگاه جوجه کشی از تولیدات شرکت های معتبر هستید قطعاً همراه دستگاه دفترچه راهنما و آموزشی جوجه کشی قرار دارد.

بدون استثنا در تمام این دفترچه ها شرایط محل نصب دستگاه ذکر شده است از مهم ترین این شروط محدوده دمایی مجاز بین ۲۲ تا ۳۰ درجه سانتی گراد می باشد.

در طول سال بیشترین تماس با واحدهای خدمات پس از فروش شرکت های تولید کننده دستگاه جوجه کشی در فصل زمستان در محدوده ایامی است که موج هوای سرد و بارش های برف و باران در کشور حاکم است.

در این مقاله کوتاه قصد داریم به طور کاربردی چند عامل را بررسی و توصیه های لازم را برای جوجه کشی بهتر در این فصل سال به شما آموزش دهیم تا از جوجه کشی در زمستان لذت ببرید.

نکته اول: دمای اتاق دستگاه جوجه کشی در زمستان

دمای اتاق جوجه کشی در زمستان

وقتی صحبت از دمای اتاق جوجه کشی می شود منظورمان دقیقاً کجای اتاق است ؟

منظور از دمای اتاق ، دمای هوا در فاصله ۵۰ سانتی متری دریچه های ورود هوای تازه می باشد که معمولاً در پایین ترین قسمت دستگاه جوجه کشی تعبیه شده‌اند، لذا گاها دیده می شود دمای اتاق در ارتفاع یک متری ۲۵ درجه بوده ولی به علت نفوذ توده هوای سرد از زیر درب ها و درزها هوا به دمای حدود ۱۰ درجه می رسد و از طریق دریچه های دستگاه وارد شده است و موجب ایجاد شوک حرارتی و ایجاد اختلاف دما در بین طبقات دستگاه جوجه کشی شده است.

بهتر است از یک پنکه کوچک برای ترکیب هوای گرم بالای اتاق و هوای سرد پایین استفاده شود و اگر از دستگاه های سایز کوچک و متوسط استفاده میکنید دستگاه را روی یک میز قرار دهید.

از نشانه های سرد بودن محیط نصب دستگاه ایجاد قطرات آب بر روی بدنه دستگاه و یا حتی پوسته تخم ها می باشد.

فیلم آموزش جوجه کشی در زمستان

نکته دوم: تنظیم بخار ساز دستگاه در ایام سرد سال

از دستگاه بخار سرد التراسونیک غافل نشوید دقت کنید که دستگاه های بخار ساز التراسونیک بدون این که در دمای آب و بخار حاصل تغییر چندانی ایجاد کنند آن را به داخل دستگاه هدایت می‌کنند. مشاهده شده که در فصل زمستان کاربرهای دستگاه جوجه کشی از آب بسیار سرد برای مخزن بخار ساز استفاده کرده اند و موجب خسارت جدی به جوجه کشی شده اند.

 همچنین دستگاه های بخار ساز التراسونیک بخار تولیدی را با کمک یک فن کوچک که در زیر مخزن دستگاه قرار دارد به داخل دستگاه هدایت می کنند لذا اگر در کف اتاق هوا سرد باشد همان هوای سرد را با رطوبت ترکیب کرده و وارد دستگاه جوجه کشی می‌نمایند.

بخار ساز دستگاه جوجه کشی در زمستان

نکته سوم: دمای تخم نطفه دار در زمستان

در فصل سرما قبل از جوجه کشی تخم های نطفه دار را ابتدا در بیرون از دستگاه جوجه کشی به دمای ۲۵ تا ۳۰ برسانید و سپس داخل دستگاه قرار دهید تا روی پوسته آن ها شبنم ایجاد نشود.

دمای تخم نطفه دار در سرما

نکته چهارم: استفاده از تجهیزات و تاسیسات مناسب زمستان در اتاق جوجه کشی

در بسیاری از واحدهای جوجه کشی از آنجا که پیش بینی لازم برای فصل سرما به درستی انجام نشده است برای جبران دما از بخاری های برقی با مصرف برق بالا در کنار دستگاه جوجه کشی استفاده می کنند این کار یک خطر جدی در بردارد ( اُفت ولتاژ برق مجموعه شما)

 قطعاً استفاده از مصرف کننده های برقی پرمصرف در مزارع و واحدهای جوجه کشی آن هم از یک کنتور برق می‌تواند باعث اُفت ولتاژ شده و به سیستم کنترل دستگاه جوجه کشی آسیب رسانده و یا مانع گرم شدن کامل دستگاه شود. حتی در مواردی مشاهده شده که باعث ایجاد خطا در محاسبه دمای دستگاه های جوجه کشی شده است.

استفاده از ترانس محافظ جریان با قابلیت کاهنده و افزاینده ولتاژ امری ضروری در واحدهای جوجه کشی می باشد.

خلاصه مقاله آموزش جوجه کشی در زمستان

۱- هم دما کردن تدریجی تخم های نطفه دار با دستگاه

۲- کنترل دمای اتاق جوجه کشی کف اتاق

۳- استفاده از آب ولرم حدود ۳۰ تا ۳۵ درجه برای دستگاه بخار ساز

۴- استفاده از یک پنکه کوچک برای گرم نگه داشتن یکنواخت اتاق دستگاه جوجه کشی

۵- اجتناب از باز و بسته کردن بی مورد درب دستگاه جوجه کشی

۶- دقت در جریان کشی از برق

۷- استفاده از ترانس افزاینده ولتاژ

نظرات کاربران

کارشناسان شرکت در اسرع وقت پاسخگوی شما عزیزان خواهند بود

12 بهمن 1398

سلام
اگه برق به مدت۳۰دقیقه قطع بشه تخم مرغ ها خراب میشن

    1 مهر 1399

    سلام محمد عزیز
    خیر. 30 دقیقه نبود برق نمیتواند ضرری برای تخم مرغ ها داشته باشد.

7 دی 1398

سام خسته نباشید حد بالا وپایین ترموستات رو چند تنظیم کنیم بهتربن رنج چنده مثلا 37.3تا 37.8 خوبه یا نه؟

    25 مرداد 1399

    سلام علیرضا عزیز
    اگر میانگین دمای داخل دستگاه را با یک دماسنج آنالوگ آزمایشگاهی یا تب سنج (زیر زبانی) اندازه گیری کنید و دما را 37.5 تا 37.8 درجه سانتی گراد نشان داد مناسب است.

20 آذر 1398

سلام بخاری برقی 1200 وات با برق 220 ولت در زمستان روی دستگاه تاثیر داره ؟

    1 مهر 1399

    سلام دوست عزیز
    متوجه منظور شما نشدیم. در چه حالتی منظور شماست که بخاری بتواند تاثیر گذار باشد. لطفا توضیح بیشتری بدهید تا بتوانیم بهترین راهنمایی را به شما ارائه دهیم.

27 دی 1397

سلام خدا قوت ميشه درجه دما و درجه چرخش و درجه رطوبت دستگاه رو براى تخم مرغ بفرماييد ، ايا تخم مرغ نژاد خارجى هم همينه مثل كوچين و ….، ممنون از شما

    1 مهر 1399

    سلام دوست عزیز
    در زمان ستر دمای 37.7 و یا 37.6 درجه سانتیگراد و رطوبت 58 تا 63 درصد خوب است. در زمان هچر دمای 37.2 تا 37.3 درجه سانتیگراد و رطوبت 67 تا 75 درصد برای تخم مرغ ها لازم است و از نظر نژادی تفاوتی ندارند.

11 بهمن 1396

متشکرم از تحقیقات شما