آموزش کالیبره دستگاه جوجه کشی

دسته : آموزش جوجه کشی

چگونه سنسور دمای دستگاه را کالیبره کنیم؟

سنسور دما و رطوبت سیستم کنترل را می توان کالیبره کرد. در زیر نحوه کالیبره کردن سنسور دما را توضیح می دهیم. البته قبل از نحوه کالیبره دما به سه پرسش باید پاسخ دهیم اول آنکه همه سنسورها کالیبره می خواهند و دوم آنکه کالیبره چیست؟ و سنسورها چگونه کالیبره می شوند؟

1- آیا همه سنسورها نیاز به کالیبره دارند؟

واضح است شرکت های سازنده سنسور همراه سنسور اطلاعات فنی سنسور را اعلام می کنند که شرکت هایی که می خواهند از آن سنسور استفاده کنند بدانند که در چه بازه دمایی و با چه سیستمی از آن استفاده کنند. همه سنسورها فارغ از اینکه آنالوگ است یا دیجیتال و یا اینکه ساخت کدام کشور است نیاز به کالیبره دارند. زیرا سنسورها در دستگاه مختلف مورد استفاده قرار می گیرند و باید با آن سیستم هماهنگ شود، به همین خاطر همه شرکت ها خود در کارخانه وقتی سنسور را مورد استفاده قرار می دهند کالیبره می کنند.

نکته مهم آنکه خود مشتری نیازی به کالیبره سنسور ندارد و دوم آنکه وقتی سنسوری را کالیبره کردید نیازی به کالیبره دوباره ندارد. ولی به هر حال ممکن است سنسور قبلی شما دچار مشکل شود و یا اینکه تغییراتی در سیستم کنترل شما پیدا شود و نیاز به کالیبره پیدا کنید. حال چطور کالیبره کنیم؟ قبل از آن توضیح می دهیم کالیبره چیست؟

2- کالیبراسیون دستگاه جوجه کشی چیست؟

کالیبراسیون اندازه گیری و تعیین صحت دما یا رطوبت نشان داده شده توسط سیستم کنترل در مطابقت با مرجع تایید شده مثلا یک دما سنج حرفه ایی است. یعنی بطور مثال اگر سیستم کنترل دمای دستگاه جوجه کشی را 38 نشان می دهد و ما دماسنجی را بعنوان مرجع داخل دستگاه گذاشته و آن دماسنج دما را 37 نشان می دهد؛ ما می توانیم سیستم کنترل را با توجه به آن دماسنج مرجع داخل دستگاه جوجه کشی کالیبره نماییم. لازم بذکر است که دماسنجی را که بعنوان مرجع استفاده می کنیم خود باید کالیبره باشد و مشکل نداشته باشد. به همین منظور بهتر است از دماسنج جیوه ایی ( نقره ایی رنگ ) استفاده کنید.

3- چطور سنسور دما دستگاه را کالیبره کنیم؟

برای این که کالیبره سنسور به درستی انجام شود نیاز هست تا 8 قدم زیر را به درستی انجام دهید.

قدم اول: جهت کالیبره نمودن سنسور دما ابتدا به یک دماسنج خیلی دقیق و معتبر داریم. همانطور که بیان شد دماسنج جیوه ایی ( نقره ایی رنگ ) باشد بهتر است. چون اگر از دماسنج دیجیتال استفاده کنیم ممکن است خود سنسور آن کالیبره نباشد و همچنین دماسنج الکلی ( قرمز رنگ ) هم مناسب نیست.

قدم دوم: محل قرارگیری دماسنج در دستگاه اهمیت فوق العاده ای دارد، بهترین محل برای قرار گیری دماسنج اگر می خواهید نقطه ایی که سنسور دما است را بسنجید نزدیکی محل سنسور دستگاه است. ولی اگر کلیت دستگاه را می خواهید بسنجید سنسور روی شانه ها لابه لای تخم مرغ ها و در طبقات میانی دستگاه باشد. قرار دادن دماسنج در پشت شیشه و یا کف دستگاه و یا نزدیک دیواره های کناری موجب گمراهی شما در  کالیبره کردن شده و اعداد نشان داده شده توسط دماسنج در این نقاط معتبر نیست.

قدم سوم: مدت زمان لازم برای ثبات دمای دماسنج کالیبراسیون مهم می باشد. معمولا باید حدود حداقل 30 دقیقه دماسنج درون دستگاه باشد.

قدم چهارم: در هنگام کالیبراسون، دمای محیط اطراف دستگاه اهمیت به سزایی دارد و طبق شرایط استاندارد تعریف شده در دفترچه برای جوجه کشی  ( دمای حدود 22 تا 26 درجه و رطوبت 35 تا 55 درصد)

قدم پنجم: بعد از رعایت شرایط فوق بعد از حداقل 30 دقیقه دماسنج را از دستگاه خارج می کنیم و دمای دماسنج را سریع می خوانیم و یاداشت می کنیم. مثلا دماسنج 38 را نشان می دهد و همان لحظه دمایی که را دستگاه نشان می دهد را هم یاداشت می کنیم مثلا 37.6 نشان می دهد. اختلاف این دو عدد را که مثبت 4/0 است را در منوی کالیبره یعنی d1 وارد می کنیم در این صورت دستگاه شما کالیبره می شود.

قدم ششم: دوباره بعد از 10 دقیقه دماسنج را داخل دستگاه می گذاریم و می بینیم دمای دستگاه با آنچه داخل دستگاه است یکی می باشد یا خیر؟ که اگر یکی بود یعنی کار را درست انجام داده اید.

قدم هفتم: حتما موقع کالیبره دقت نمایید d1 از قبل عددی نداشته باشد.

قدم هشتم: برای ورود به تنظیمات کالیبراسیون با نگه داشتن هم زمان 2 کلید تنظیمات seting)) و   بالا ( up )  وارد منو می شویم و با هر بار کلیک کردن روی دکمه  seting وارد گزینه های بعدی منو می شویم تا به گزینه d1 برسیم و عدد اختلاف را وارد نماییم.

فیلم آموزش کالیبره دمای دستگاه جوجه کشی

برای مشاهده فیلم آموزش منوهای سیستم کنترل به صفحه تنظیمات سیستم کنترل دستگاه جوجه کشی مراجعه کنید.

نکته ضروری در مورد کالیبراسیون دستگاه جوجه کشی: اگر شما شخصا نمی توانید این عمل را انجام دهید از تعمیرکاران مجاز شرکت بلدرچین دماوند و یا افرادی که توانایی این کار را دارند استفاده نمایید زیرا اگر عددی را که وارد کالیبره می کنید اشتباه باشد حتما در جوجه درآوری دچار مشکل می شوید.

نظرات کاربران

کارشناسان شرکت در اسرع وقت پاسخگوی شما عزیزان خواهند بود

30 بهمن 1399

سلام
من یک دستگاه ۴۲۰ عددی بلدرچین دماوند خریدم. هم زمان قوغاز.مرغ.اردک.گذاشتم اما مشگل اینه که رطوبت از ۵۵ بالاتر نمیره.تظیمات رطوبت ۶۵ و دمای نرمال۳۷/۷ و دمای آخر خاموش شدنش۳۸.من دمای و رطوبت رو چند تنظیم کنم .همه تخم هام در بیاد.اگر هم فیلم خواستید می فرستم

    5 اسفند 1399

    سلام دوست عزیز
    درخواست شما به واحد پشتیبانی شرکت ارجاع داده شد تا با شما تماس بگیرند و شرایط دستگاه بررسی شود.

3 مرداد 1399

بیزحمت روش کالیبره کردن سنسور رطوبت رو هم بزارید.ممنون میشم.

    25 مرداد 1399

    سلام دوست عزیز
    آموزش نحوه کالیبره رطوبت دستگاه جوجه کشی هم به زودی منتشر خواهد شد.