دلایل بی اشتهایی پرنده ها

دسته : سایر پرندگان

دلایل بی اشتهایی پرندگان می تواند در عوامل مختلف بیرونی و درونی ریشه داشته باشد. اگر متوجه کم شدن خوراک پرنده شدید، حتما با دقت به این موضوع بپردازین و علائم دیگر را هم رصد کنید تا به منشأ مشکل برسید. اما در این مطلب از سایت بلدرچین دماوند نیز با تکیه بر تجربه و دانش تخصصی، رایج ترین دلایل بی اشتهایی پرندگان را به همراه راهکارهای درمانی آن ها بررسی می کنیم.

6 مورد از دلایل بی اشتهایی پرندگان

در ادامه علل متنوعی را می بینید که می تواند منجر به کم شدن اشتهای انواع پرندگان شوند. البته تشخیص دقیق این موضوع، به نظر دامپزشک وابسته است. اما با مطالعه موارد زیر، می توانید سرنخ هایی از مشکل موجود پیدا کنید.

1. بی اشتهایی پرنده از بیماری ها و مشکلات جسمی

گاهی بی اشتهایی پرنده ها نشانه وجود بیماری های گوارشی، عفونت یا دیگر مشکلات جسمی است. علائمی مانند کاهش فعالیت، تغییر در رنگ یا حالت مدفوع و بی حالی می تواند زنگ هشدار باشد.

روش درمان

در صورت مشاهده دلایل بی اشتهایی پرندگان، لازم است به سرعت با دامپزشک مشورت کنید. استفاده از تجهیزات تغذیه ای مناسب و استاندارد (مانند دان خوری های بهداشتی) نیز می تواند از بروز بسیاری از این مشکلات جلوگیری کند.

2. بی اشتهایی پرنده به دلیل مشکلات مربوط به خوراک

گاهی پرنده نسبت به نوع غذا بی علاقه است یا غذای کهنه موجب بی میلی او می شود.

بی اشتهایی پرنده به دلیل خوراک نامناسب

روش درمان

تهیه خوراکی های تازه و متنوع برای پرنده می تواند گره گشا باشد. ضمن این که استفاده از ظرف های استاندارد که مانع از فاسد شدن یا ریختن غذا شوند، می تواند در افزایش تمایل پرنده به غذا خوردن تأثیرگذار باشد.

3. تغییر در محیط زندگی و غذا نخوردن پرنده ها

پرندگان به شدت نسبت به تغییرات اطرافشان حساس هستند. جابه جایی لانه، تغییر نوع آن یا حتی تغییر مکان ظرف غذا می تواند باعث اضطراب و کاهش اشتها شود.

روش درمان

لانه پرنده را در محلی آرام، دور از رفت وآمد زیاد و صداهای آزاردهنده قرار دهید. استفاده از لانه هایی که حس امنیت به پرنده منتقل می کنند اهمیت زیادی دارد.

بی اشتهایی پرنده به دلیل جابجایی

4. تاثیر استرس و افسردگی در بی اشتهایی پرنده ها

در اغلب مواقع یکی از دلایل بی اشتهایی پرندگان و امتناع از غذا، افسردگی ناشی از استرس است. عواملی مانند تغییر محیط، صداهای بلند، ترس، بیماری یا تنهایی می تواند باعث ایجاد افسردگی و به دنبال آن، کاهش اشتها شود.

روش درمان

در صورت بروز این وضعیت، باید هرچه سریع تر اقدامات لازم برای رفع افسردگی پرنده انجام شده و به دامپزشک مراجعه کنید.

5. بی اشتهایی پرنده از تنهایی

نبود جفت می تواند در اغلب پرندگانی که اهلی نیستند یا تازه به خانه آورده شده اند، موجب بی میلی به غذا شود.

روش درمان

در صورتی که پرنده بالغ و غیر اهلی است، تهیه جفت مناسب می تواند مانع از بروز افسردگی و بی اشتهایی شود.

بی اشتهایی پرنده به دلیل تنهایی

6. ترسیدن پرنده و بی میل شدن به غذا

صداهای بلند، فریاد، حضور حیوانات خانگی مثل سگ یا گربه یا حتی وجود شکارچیان نزدیک قفس می تواند ترس شدیدی در پرنده ایجاد کند.

روش درمان

پرنده معمولاً در این شرایط به شدت بی اشتها می شوند. بنابراین باید محیط زندگی او را ایمن، آرام و به دور از عوامل اضطراب آور نگه دارید.

اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از بروز دلایل بی اشتهایی پرندگان

برای حفظ سلامت پرنده و جلوگیری از بی اشتهایی پرندگان نکات زیر را همواره لحاظ کنید:

  • در صورت مشاهده علائم ظاهری بیماری باید بدون تأخیر به دامپزشک مراجعه کنید تا از پیشرفت بیماری جلوگیری شود.
  • حتی بدون وجود علائم هم بهتر است هر شش ماه یک بار پرنده را برای معاینه کامل و بررسی وضعیت جسمی به دامپزشک ببرید تا در صورت وجود مشکل، در همان مراحل اولیه شناسایی و درمان شود.
  • پرنده را در محیطی با نور بسیار شدید یا کاملاً تاریک قرار ندهید. چراکه این وضعیت می تواند باعث استرس و در نهایت کاهش میل به غذا شود.
  • برای پرنده خود یک رژیم غذایی متعادل و مغذی در نظر بگیرید که نیازهای روزانه اش را تأمین کند.
  • برای پرنده آشیانه ای مناسب و با استانداردهای دقیق تعبیه کنید. جای خواب راحت، موقعیت درست ظرف آب و غذا و محیطی آرام در افزایش اشتهای پرنده تأثیرگذار است.
  • اگر پرنده نسبت به غذا بی میل است یا اصلاً غذا نمی خورد، باید با صبر و حوصله برای رفع این مشکل تلاش کنید. غذاهایی را که پرنده به آن ها علاقه دارد تهیه کرده و در قفسش قرار دهید.
  • در صورت جابجایی و تغییر مکان، ممکن است پرنده دچار استرس شود و اشتهایش کاهش یابد. در چنین شرایطی، بهتر است او را در محیطی آرام و خلوت قرار دهید تا آرامش خود را بازیابد.
  • یک ساعت مشخص برای خواب شبانه تعیین کنید. به عنوان مثال، خوابیدن در ساعت ۹ شب و قرار دادن قفس در محیطی آرام و بدون سر و صدا می تواند به تنظیم خواب پرنده و کاهش استرس کمک کند.
  • نظافت روزانه و منظم ظرف غذا و تمیز کردن زیر پای پرنده از فضولات را جدی بگیریدو این امر تأثیر زیادی در سلامت و اشتهای پرنده دارد.
جلوگیری از بی اشتها شدن پرنده ها

نتیجه گیری در مورد بی اشتهایی پرنده ها

دلایل بی اشتهایی پرندگان می تواند در مشکلات متنوعی ریشه داشته باشد. به طور کلی، بی اشتهایی در پرندگان خانگی مشکلی رایج، اما قابل پیشگیری و درمان است. با رعایت نکات ساده ای مانند فراهم کردن محیطی آرام، رژیم غذایی متنوع، نظافت منظم و رسیدگی به سلامت پرنده، می توان از بروز دلایل بی اشتهایی پرندگان جلوگیری کرد.

اگر به پرورش پرندگان علاقه مند هستید و قصد پرورش آن ها را دارید، استفاده از تجهیزات مناسب، به ویژه دستگاه جوجه کشی باکیفیت اهمیت زیادی دارد. برای خرید دستگاه جوجه کشی خانگی یا صنعتی با فناوری روز و راندمان بالا، می توانید به وب سایت بلدرچین دماوند مراجعه کنید و از محصولات تخصصی بازدید و خرید فرمایید.

نظرات کاربران

کارشناسان شرکت در اسرع وقت پاسخگوی شما عزیزان خواهند بود