غذای فنچ
می دانیم که نگهداری پرندگان به هر منظوری که باشد، اعم از داشتن تعداد کمی از آن ها به عنوان حیوان خانگی یا به قصد جوجه کشی، پرورش و فروش نیازمند به کارگیری برخی اطلاعات پایه است. این اطلاعات کمک می کنند که با علم بیشتر نسبت به چگونگی تغذیه این موجودات یا تخم گذاری و … بتوانید از آن ها به روش صحیح تری نگه داری کنید. در این متن قرار است به غذای فنچ بپردازیم و انواع آن را در شرایط و فصول مختلف بررسی کنیم. با ما همراه باشید.
فنچ یا همان سهره که پرنده ای زیبا و کوچک است، اغلب به عنوان پرنده خانگی نگهداری می شود. این پرنده های سبک تغذیه ای خاصی دارند که اگر می خواهید پرنده سالمی داشته باشید که در تخم گذاری و به دنیا آوردن جوجه های قوی به خوبی عمل می کند، باید از بهترین سبک برای دادن غذای فنچ پیروی کنید. اکثر پرنده فروش ها بر این عقیده اند که دادن آب و دانه معمولی برای پرورش فنچ ها کافیست. اما در نظر داشته باشید که بهترین غذا برای فنچ ها که از هر لحاظی آن ها را تامین کند، نباید محدود به آب و دانه باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه نگهداری این پرنده پیشنهاد می کنیم مقاله پرورش فنچ را مطالعه کنید. در دامه لیستی از مواد غذایی مناسب برای فنچ ها را آماده کرده ایم:
بهترین لیست و برنامه غذایی فنچ
ارزن: ارزن ریز با داشتن موادی همچون ویتامین A و B، فیبر، آهن، کلسیم، منیزیم، روی، فسفر، انواع پروتئین ها و … مهم ترین بخش تغذیه فنچ است. ارزن ریز به دلیل مقرون به صرفه بودن و غنی بودن به صورت روزمره مورد استفاده قرار می گیرد. می توانید داخل ارزن آن ها مقداری سنگریزه ضد عفونی شده نیز بریزید؛
سبزیجات: همان طور که سبزیجات بخش مهمی از تغذیه انسان ها را تشکیل می دهند، مصرف آن ها برای پرندگانی مثل فنچ نیز ضروری است و توصیه می شود. سبزیجات شسته شده و خشک شده ای همچون کرفس، کاهو، جعفری و گشنیز و … را حتما در تغذیه فنچ ها بگنجانید. البته در نظر داشته باشید که زیاده روی در مصرف این گروه برای آن ها مضر است و هفته ای دو بار کفایت می کند؛
میوه: از میوه های رنده شده و آب گرفته شده به عنوان مکمل برای فنچ ها استفاده کنید. میوه ها سرشار از ویتامین هستند و در رشد و سلامت این پرندگان تاثیر مثبتی خواهد داشت. گرفتن آب میوه ها به منظور جلوگیری از عفونت روده در فنچ ها انجام می شود؛
پروتئین: استفاده از مواد غذایی پروتئینی که برای فنچ ها قابل استفاده باشد، کمک بگیرید. از سفیده تخم مرغ آبپز شده به همراه سیب زمینی له شده و حتی سویا برای رساندن پروتئین کافی به فنچ ها استفاده کنید؛
کف دریا و پوسته تخم مرغ آب پز: این مواد با رساندن کلسیم کافی به این پرنده، از نرم شدن نوک آن ها یا ضعیف بودن پوست تخم ها و شکستن آن جلوگیری خواهد کرد؛
بادام زمینی: بادام زمینی یکی از غذاهایی است که فنچ ها به آن علاقه مندند. با استفاده از بادام زمینی خام در رژیم غذایی فنچ ها بخشی از پروتئین و چربی مورد نیاز آن ها تامین خواهد شد.
ویتامین: حتی اگر به تغذیه صحیح و غنی فنچ توجه داشته باشید، بهتر است که از مولتی ویتامین های مخصوص برای آن ها استفاده کنید. هفته ای یک بار چند قطره مولتی ویتامین را در ظرف آب فنچ ها بریزید و اجازه دهید از آن استفاده کنند. توجه داشته باشید که جوجه فنچ ها تا سه هفتگی نباید از مولتی ویتامین استفاده کنند؛
و غیره.
برای جلوگیری از بیماری های کبدی و روده ای در فنچ ها از عرق کاسنی و سرکه سیب به مقدار کم و همچنین پوره بادام در غذای فنچ استفاده کنید.
غذای فنچ برای جوجه کشی و تخم گذاری
تغذیه در دوران جوجه کشی فنچ و تخم گذاری آن ها اهمیت بسیار بالایی دارد. به این دلیل که فنچ نه تنها باید موارد مورد نیاز خود را تامین کند، بلکه باید مانند زنی آبستن مواد غذایی مورد نیاز برای تشکیل جوجه را نیز فراهم کند. اهمیت ندادن به تغذیه کافی فنچ ها در این دوران نه تنها منجر به ضعیف شده فنچ ها می شود، بلکه باعث خواهد شد که تعداد زیادی از تخم ها بدون نطفه باشند. معمولا جوجه هایی که مادر آن ها تنها با آب و دانه تغذیه شده است، پس از تولد بیشتر از یک ماه دوام نخواهند آورد. از لیست غذایی که در بخش قبل عنوان کردیم، حتما در این دوران استفاده کنید و به این نکته توجه کنید که کلسیم و مولتی ویتامین در این دوران مهم ترین بخش تغذیه این پرندگان را تشکیل می دهند.
غذای جوجه فنچ
روش تغذیه جوجه فنچ ها با بسیاری از پرنده های دیگر یکسان است. این نوع تغذیه بدین شکل انجام می پذیرد که فنچ مادر و پدر آب و غذا را می خورند و آن را در چینه دان خود نگه می دارند. سپس غذا را از چینه دان و معده خود برگردانده و آرام آرام با نوک منقارشان به دهان جوجه ها منتقل می کنند.
هرچه غذای فنچ ها غنی تر و کامل تر باشد، جوجه فنچ ها نیز با سرعت بیشتری رشد کرده و سالم تر خواهند بود. غذا در چینه دان و معده والدها به شکلی ذخیره می شود که قسمت های بالاتر که سریع تر به دهان باز می گردند، آب بیشتری دارند و برای جوجه های کوچک تر بیشتر مناسبند. به همین دلیل آن ها عمل تغذیه را به ترتیب از جوجه های جوان تر شروع می کنند.
برخی از جوجه فنچ ها در دوره ای از رشد خود به بی اشتهایی دچار می شوند و این بی اشتهایی و سوء تغذیه ممکن است آن ها را از پا دربیاورد. به همین دلیل باید از پروبیوتیک ها برای کمک به رشد و بهتر شدن آن ها استفاده کرد. می توانید از مواد غذایی پروبیوتیک به همراه مواد غذایی نرمی همچون تخم مرغ آبپز شده استفاده کنید.
نکته با اهمیت این است که هرگز نباید سعی کنید خودتان به جوجه فنچ ها غذا بدهید. این کار باعث می شود که فنچ های والد به کلی فرایند غذا دادن به جوجه ها را رها کنند و طبیعی است که این کار باعث آسیب زدن به سلامت جوجه ها خواهد شد.
جوجه ها ممکن است بعد از گذشت کمتر از یک ماه از لانه خارج شوند اما برای این که یاد بگیرند خودشان به تنهایی دانه بخورند و آب مورد نیازشان را تامین کنند، به حدود 2 تا 6 ماه زمان لازم دارند.
غذای فنچ در تابستان
تعویض آب آشامیدنی فنچ ها به صورت روزانه اهمیت بالایی دارد که در فصل تابستان نیز اهمیت آن دو چندان می شود. سعی کنید هر روز آب ان ها را تعویض کرده و آبی تمیز و تازه در اختیارشان قرار دهید.
همچنین به دلیل بالا رفتن سوخت و ساز فنچ ها در فصل تابستان، بهتر است از مواد غذایی که طبیعت گرم دارند، بیشتر برای آن ها استفاده کنید. برای مثال می توانید مقداری شاه دانه، تخم کاهو یا سیاه دانه را با ارزن با تخم مرغ آب پز مخلوط کرده و در اختیار آن ها قرار دهید.
در تابستان برای تامین آب مورد نیاز فنچ ها می توانید از میوه هایی مانند هندوانه استفاده کنید. مقداری از هندوانه را روی پوست آن باقی گذاشته و در اختیار پرنده قرار دهید.
سخن آخر در مورد غذای فنچ ها
حیوانات به خصوص پرندگان معمولا می توانند مناسب ترین روش تغذیه را برای خود پیدا کنند. با این حال در این متن به مناسب ترین روش ها برای تغذیه فنچ و بهترین غذای فنچ پرداختیم. بهتر است که در نگهداری از پرندگان به خصوص زمانی که قصد پرورش و جوجه کشی از آن ها را دارید، بر اساس اطلاعات قبلی خود پیش نرفته و با توجه به منابع علمی تر این کار را پیش ببرید.
کارشناسان شرکت در اسرع وقت پاسخگوی شما عزیزان خواهند بود